Барсук - це досить значний член куньего сімейства. Довжина його тіла 60-100 см , звичайна вага - 7-13 кг (восени борсуки поправляються до 2-25 кг). Звірятко має маленьку голову із закругленими вухами , клиновидное тіло , куций хвіст. Короткі , але значних розмірів ноги мають довгі , сильні кігті . Завдяки всім цим адаптациям тварина навчилося прекрасно рити нори.
Борсуки мають довгим , грубуватим хутром. Велика частина тулуба світлих , сріблясто -сірих тонів. Черево має більш темне забарвлення. Голова біла , з боків розташовані широкі смуги чорного кольору.
Зустріти цих тварин можна всюди: від Європи і , до Японії. Росія - північна частина ареалу. Борсуки вибирають місце існування НЕ прискіпливо. Головне , щоб нора не промерзають і не затоплювалася . Саме через це вони не мешкають в умовах вічної мерзлоти , так само як і уникають вони степів і пустель. Людей не цураються.
Если ответ по предмету Українська мова отсутствует или он оказался неправильным, то попробуй воспользоваться поиском других ответов во всей базе сайта.